Dolors Monturiol

El meu nom és Dolors Monturiol Moreno. Vaig néixer a Lleida l’any 1964. Vaig cursar la Llicenciatura en Medicina i he practicat sempre l’exercici lliure de la professió, des de la perspectiva de la medicina complementària. Aquesta activitat m’ha anat fent una observadora apassionada de l’impacte que la manera d’interpretar les vivències i de gestionar-les de cada persona te en la seva SALUT, entenent aquesta en el sentit ampli en que defineix la salut l’OMS (Organització Mundial de la Salut): estat de
complet benestar físic, mental i social). La salut és, doncs, molt més que l’absència de malaltia diagnosticada o de malestar físic.
És també benestar psicoemocional subjectiu i capacitat per mantenir relacions socials enriquidores.

Està clar que, quan hi ha un malestar físic, aquest ha de ser tractat des de la vessant física (quirúrgica o farmacològicament, desaconsellant hàbits tòxics, aconsellant hàbits dietètics, higiènics i esportius saludables…) Però aquesta no és la única manera de contribuir al manteniment de la salut de les persones. La SALUT és un concepte molt més ampli. L’experiència d’escolta i d’observació professional dels pacients al llarg dels anys de la pràctica de la Medicina juntament amb una sèrie de vivències personals m’han animat a voler conèixer el tipus d’abordatge que, des de diferents àmbits es fa d’aquestes qüestions.
I això em va portar a ampliar la formació acadèmica i vaig cursar el Postgrau d’Educació Emocional a la UdL i el Màster d’Intel·ligència Emocional a les Organitzacions a la UB (de fet, a nivell teòric, el meu treball podria emmarcar-se dins del model que proposa el GROP, grup de recerca d’aquesta universitat). També he fet formació en Ecologia Emocional, en alguns aspectes de la Neurociència, tant pel que fa a la comprensió de la malaltia mental com pel que fa a l’aplicació dels avenços neurocientífics al camp de l’educació emocional de les persones. A més, naturalment, continuo avançant dia a dia en el meu autoconeixement sense el qual em resultaria molt difícil comprendre com funcionen els altres.

Les sessions grupals d’Educació Emocional per la Salut i el Benestar que imparteixo neixen del desig de compartir amb altres persones la barreja d’informacions, coneixements, vivències i experiències adquirides al llarg dels anys i de les ganes de seguir explorant i aprenent. Ho faig tant en el meu despatx com en col·laboració amb organitzacions privades o públiques.
El meu desig és, a dia d’avui, ajudar a les persones a sentir-se individus plens, complets, amb sentit en sí mateixos, lliures, vius i responsables últims del disseny de la seva vida. Un repte apassionant.

xxx