Benvinguda, benvingut a la meva pàgina web!

Que entre els milions de lectures on line possibles t’hagis parat en aquesta em sembla un gest atzarós, gairebé màgic. Gràcies.

He titulat el blog com a “MIRADA PARTICULAR” perquè, desprès de moltes hores d’estudi, de converses compartides i d’observació de les persones m’ha semblat evident que cada ésser humà s’apropa a si mateix, als altres i al món a través d’una mirada pròpia, íntima, particular i única. Això fa que cada un/a de nosaltres tingui una experiència vital subjectiva irrepetible i plena de matisos peculiars. Fins i tot quan diverses persones travessen una mateixa experiència, la vivència de cada una d’elles és diversa i especial (només cal demanar a cada un dels comensals d’un mateix sopar què en recorda per comprovar això que et dic…)

Tenir la capacitat d’acceptar i compartir tota aquesta varietat de MIRADES PARTICULARS podria enriquir-nos infinitament a través de la suma dels matisos que se’ns han escapat a nosaltres i que ens poden mostrar els altres. Aquesta actitud permetria a tothom ampliar més i més l’amplitud d’aquest camp de visió a través del qual cada ésser humà es relaciona amb si mateix/a i amb l’entorn. I, de ben segur, la mirada ens aniria canviant. I, amb ella, també aniria canviant cada un/a de nosaltres, entrant així en un procés individual d’aprenentatge, evolució i transformació continu que recordaria molt al que viuen les criatures humanes durant els primers anys de la vida. I que potser és la forma de vida natural…

Però això és més fàcil de pensar i de dir que no pas de FER. Per què? Doncs perquè tots/es hem rebut una mena d’entrenament per defensar allò que enfoca la mirada particular pròpia per sobre de la que poden tenir els altres. Ens eduquen per a voler tenir la raó i “guanyar” (i, per tant, per aprendre poc… i canviar lo mínim) molt més que per a compartir la informació amb humilitat (i, per tant, aprendre i canviar contínuament…).

Aquest blog neix amb la intenció d’oferir-te la meva mirada particular sobre diferents aspectes que a mi m’interessen especialment. Ho faré exclusivament amb ànim de compartir, pel plaer de fer-ho, sense pretendre imposar la meva mirada a ningú i, a la vegada, oferint-la a tothom.

T’animo, si has llegit fins aquí, a que em facis arribar la teva mirada particular (a través del correu electrònic: info@dolorsmonturiol.com) sobre qualsevol tema que t’interessi, perquè potser la podries compartir també des d’aquí mateix.

Moltes gràcies.
Dolors.